FLASH SALEFLASH SALE
-20%
Uz 1 gadu REĢISTRĀCIJA UN ATJAUNOŠANA
akcijas nevar kombinēt
10 Atlikušo atlaižu skaits

Labākie krājumu piedāvājumi no 150 valstīm

Vairāk nekā 100 000 apmierināti lietotāji

Piedāvā lētāk līdz 90% no sākuma cenas

Tiešs kontakts ar tālākpārdevējiem un vairumtirgotājiem

Incoterms jeb Starptautiskās tirdzniecības noteikumi

Incoterms jeb Starptautiskās tirdzniecības noteikumi

Daudzos vairumtirdzniecības piedāvājumos, iespējams, esat sastapis saīsinājums, kuru izprašana var būt sarežģīta. Tie parādās, citējot cenas un produktu atrašanās vietas. Visbiežāk tie ir pārdošanas noteikumi, ko angļu valodā sauc par incoterms, un tie norāda pircēja un pārdevēja atbildību par precēm, izmaksas, kas saistītas ar loģistiku, un kas tos segs. Zemāk Jūs atradīsiet skaidrojumu par populārākajiem no tiem:

  • EXW (Ex Works) – norāda parasti ar valsts vai pilsētas nosaukumu, piemēram, EXW Polska, EXW Wrocław. Tas nozīmē, ka pārdevējs ir atbildīgs tikai par preču piegādi līdz norunātajam punktam vai preču sagatavošanu pircējam uzņemšanai. Pārdevējam nekas cits nav jādara - visas pārējās lietas paliek pircēja ziņā.
  • FOB (Free On Board) - parasti ar noteiktu ostas nosaukumu, piemēram, FOB Shanghai; pārdevējs ir atbildīgs par preču piegādi un iekraušanu kuģī. Kopš tā brīža visa atbildība par precēm gulstas uz pircēju.
  • CIF (Cost, Insurance and Freight) - pārdevējs ir atbildīgs par preču piegādes, iekraušanas un preču pamata apdrošināšanas apmaksu.
  • CIP (Carriage and Insurance Paid to) - līdzvērtīgs CIF pārvadājumiem, kas nav ūdenstransports.
  • Loco - termins, ko galvenokārt lieto Polijā un kaimiņvalstīs, ar nozīmi ļoti tuvu EXW; pārdevējs ir atbildīgs par preču piegādi izdošanas vietā (visbiežāk tā būs viņa paša noliktava) un par preču sagatavošanu transportēšanai. Par visiem citiem jautājumiem, piemēram, iekraušanu, transportu un apdrošināšanu, atbild pircējs.
  • Franko - pārdevējs ir atbildīgs par preču piegādi uz galamērķi, par kuru panākta vienošanās ar pircēju (pircēja noliktava, veikala adrese utt.).

Autors:
Merkandi - B2B tirdzniecības platforma

Merkandi - B2B tirdzniecības platforma

Merkandi ir starptautiska vairumtirdzniecības platforma precēm, kuras tiek piedāvātas gan regulārā vairumtirdzniecībā, gan no tiesu izpildītāju izsolēm, ražošanas pārpalikumi un krājumi,preces no uzņēmumu likvidācijas,klientu atgrieztās preces utt.

Iepriekšējais ieraksts Nākamais ieraksts
Bezmaksas JAUNUMI

Ikdienas paziņojumi par jauniem produktiem un Merkandi ziņas.